Enguany, com déiem al nostre article de recerca sobre la casca, tornem a reivindicar aquest dolç de Nadal per a fer-vos-el arribar amb tota la màgia que l’envolta. Per això, volem portar-vos a casa un dels acompanyants més emblemàtics de la casca: la seua capsa! Per a portar-ho a terme, comptem amb diversos coŀlaboradors a agraïm a muntó que hi hagen volgut participar. Voleu saber com la podeu aconseguir?
Una capsa plena de tradició
Per a re-vestir com es mereix esta emblemàtica elaboració nadalenca, Sabina Alcaraz ens ha tornat a dissenyar una iŀlustració preciosa per a crear unes capses per a la casca de Reis que podreu omplir amb llepolies, cançons, confits i coloraines. A més, també ens ha dissenyat unes postals de Nadal que aniran de la mà de la capsa iŀlustrada.
Coneixeu esta iŀlustradora valenciana en el seu lloc web per a descobrir tots els seus projectes professionals i els seus deliciosos treballs.
Uns establiments compromesos amb el producte local
A través de quatre establiments repartits per les comarques valencianes, vos volem fer arribar la màgia de la casca de Reis per a recuperar el nostre dolç ancestral. El forn L’art del sucre (València), el forn Ca Massita (Vinaròs), el forn El Molinero (Beneixama) i el Beekery Obrador (Dénia) coŀlaboren amb nosaltres per a acostar-vos la casca de Reis a diversos punts de la geografia valenciana.
Com podeu aconseguir la capsa?
Enguany podeu trobar quatre establiments que distribuiran les capses i postals iŀlustrades de Sabina Alcaraz amb les casques que elaboren. De forma d’anella o de serp i farcides de patacat (pasta de moniato) totalment casoles, les casques de Reis d’estos forns i pastisseries valencians són una delícia que enguany, torna a vindre vestida, com era tradició, de gala. Allargueu-vos a estos establiments artesans i coneixeu tots els productes que elaboren amb cura i estima per la bona matèria primera i per la tradició.
- Pastisseria L’art del sucre (València)
Carrer de Sant Josep de Calassanç, 15, 46008 València
Instagram – Facebook - Ca Massita Forn de pa (Vinaròs)
Plaça dels Tres Reis, 3, 12500 Vinaròs
Instagram – Facebook - Forn El Molinero (Beneixama)
Carrer del Poeta Pastor, 03460 Beneixama
Instagram – Facebook
- Beekery Obrador (Dénia)
Avinguda de Gandia, 25, 03700 Dénia
Passeig del Saladar, 14, 03700 Dénia
Instagram – Facebook
També en la nostra botiga en línia!
Si vos és difícil anar a qualsevol dels quatre establiments coŀlaboradors, podeu aconseguir en la nostra botiga la capsa de la casca també en la nostra botiga en línia, a través d’este enllaç.
8 respostes
A Tavernes de la Valldigna, a la Safor, tb se’n feien, de casques
Gràcies, Francesc, pel comentari! Ara mateix ho incloem a la nostra llista de l’entrada de recerca sobre la casca (https://tastaldaci.com/plats-tradicionals/casca/).
Saps si hi ha encara cap forn que en faça a Tavernes?
Ma mare (77 anys), de Carlet, a la Ribera Alta, recorda sentir-la nomenar a sa mare, però ella ja no les ha conegut. No obstant encara canta:
“Senyor rei jo estic ací
Donem casques para mi
Jo li donaré palla i garrofes
Per al seu rossí”
Moltes gràcies pel comentari, Pepa.
Amb informació com la que ens dones podem fer una línia de vitalitat d’este dolç valencià de Nadal. En alguns pobles, com tu exemplifiques, fa molt de temps que es va oblidar. Gràcies per ajudar-nos a recuperar-la! 🙂
Ma mare de Miramar (la Safor) també cantava eixa cançó.
I al meu fill de dotze anys encara li duen la casca per seguir la tradició encara que viscam a València que ací sembla que no la coneixen.
Gràcies pel comentari, Isa! La veritat és que a València era molt molt típica també i ara la tradició comença a reprendre! De fet, en el nostre article de recerca de la casca, n’hi ha moltes adreces d’establiments que l’elaboren a la ciutat de València i a la resta de comarques valencianes. Ací et deixe l’enllaç: https://tastaldaci.com/plats-tradicionals/casca/
Gràcies!
A Miramar (la safor) es fa de tota la vida. En ma casa i tinc mes de 50 anys, sempre ho han fet.
Moltes gràcies, Xelo, pel teu comentari!
La veritat que és a la Safor on més viva es manté la tradició. La feu en forma de serp o anella? Sabem que a Gandia les dues formes són corrents.
Esperem que els Reis hagen vingut ben carregats!